1398/06/05
یکی از گیاهان بومی خراسان جنوبی زعفران (کروکوس ساتیووس) است. که از کلاله خشک آن در موارد مختلفی از جمله دارویی، غذایی و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
امروزه شیوع سرطان در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. یکی از خواص دارویی مهم کلاله های زعفران، اثرات ضد سرطانی آن میباشد. اولین گزارش از خواص ضد سرطانی این گیاه توسط گاینر و همکارانش در سال 1976 میلادی ارائه شد.
کروسین (مسئول عطر و بوی زعفران) با افزایش بیان پروتئین پیش آپوپتوزی Bax و کاسپازها و کاهش بیان پروتئین ضد آپوپتوزی Bcl-2، آپوپتوز را در سلول های سرطانی القا کرده اند؛ از طرف دیگر توقف چرخه سلولی در سلول های سرطانی معده، پستان، پانکراس، پروستات و مثانه توسط این جزء زعفران گزارش شده است.
از درمان های رایج سرطان می توان شیمی درمانی و پرتو درمانی را نام برد که به علت تاثیر بر سلول های نرمال، عوارض جانبی زیادی را به همراه داشته و ممکن است در بیماران مقاومت به درمان را ایجاد نماید. لذا شناسایی داروهای گیاهی با بیشترین اثر ضد سرطانی و کمترین عوارض جانبی که که منجر به افزایش طول عمر و کیفیت زندگی بیمار سرطانی میشوند از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابراین مطالعات در دهه های اخیر پیشنهاد میکنند که کلاله زعفران و متابولیت های ثانویه آن، به علت خاصیت ضد توموری موثر میتوانند به عنوان عواملی طبیعی ایمن در پیشگیری درمان انواع سرطان ها بسیار مورد توجه قرار بگیرند.
منبع: برگرفته از مجله علوم پزشکی رازی
خواص ضد سرطانی کلاله گیاه زعفران (کروکوس ساتیووس)
سایر مقالات
حضور راونگ در خبرگزاری تسنیم
زعفران، عربی شده واژه «زرپران» یعنی گلی که پرهایش شبیه به زر و طلاست بیش از ۳۰۰۰ سال تاریخ قدمت دارد.
1398/10/14